Go Back
+ servings
Udskriv

Ribsgelé Opskrift

Til at lave Ribsgelé laver du først Ribssaft som beskrevet oven over denne opskrift.
Ret Tilbehør
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 1 Sylteglas

Ingredienser

  • 1 del Usødet saft fra opskriften oven over
  • 1 del Sukker
  • 1 sjat Atamon eller Cognac

Sådan gør du

  • Kog langsomt den usødet ribssaft og en del af sukkeret op i en egnet gryde og lad det småkoge i ca. 40 minutter uden låg – vi koger her vandindholdet ned så vi kan få en lækker Ribsgelé. Ribs har naturligt pektin i sig der giver den lidt stive konsistens til den færdige gelé.
  • Smag til undervejs og justerer med mere sukker. Det er op til dine smagsløg hvor sur/sød du ønsker din Ribsgelé. Vi holder selv lidt igen med sukkeret for at få den lidt mere sur end normalt.
  • Efter kogning er den nedkogte gelé klar til at komme på egnet glas – skold glasset med kogende vand og sving derefter 1 spsk atamon eller fx. cognac rundt i glasset og hæld det resterende ud.
  • Kom nu den varme gelé i glasset, låg på og ind i køleskabet natten over og stivne
  • Dagen efter kan du så vurderer om din ribsgelé er stiv nok – er du ikke tilfreds kan du igen koge den op og tilføje en smule Pektin der kan købes. Hæld derefter igen på ren gjort skoldet glas og tilbage på køl.