Go Back
+ servings
Udskriv

Ribssaft Opskrift

Saften er udgangspunktet for at lave en Ribsgelé. Forskellen er mængden af vand du hælder i under tilberedningen. Skal du benytte dine ribs udelukkende til saft så benyt den store mængde vand.
Skal du lave Ribsgelé ud af saften så benyt kun en smule vand (Da målet i at lave gelé er at få kogt så meget vand ud som muligt).
Ret Drinks
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 2 Flasker

Ingredienser

  • 1 kg Ribs med stilke
  • 1 L Vand
  • 1/3 tom Vaniliestang Eller 1 tsk vanilliesukker
  • 150 g Sukker

Sådan gør du

  • Vask ribs i koldt vand og få blade og evt. smådyr væk. Stilkene kan du beholde.
  • Hæld ribs i en egnet gryde med vand og kog det langsomt op under låg. Når kogningen er startet lader du det småkoge i ca. 25 minutter under låg.
  • Sigt derefter den varme saft igennem et klæde og sigte/dørslag. Det tager lidt tid for saften at komme igennem. Rør lidt i bærene undervejs.
  • Hæld derefter den rene saft over i en rengjort gryde. Skal saften benyttes til Ribsgelé så gå nu ned til Ribsgelé Opskriften nedenunder. Skal du lave saft ud af det så læs videre her.
  • Til saft, tilsæt vaniliestang og sukker (Hold gerne lidt igen med sukkeret og smag til løbende). Vi ynder en lidt sur saft her og opskriften er derefter, men vil du have den mere sød kan der kommes mere sukker i løbende end opskriften foreskriver.
  • Lad saften småkoge i ca. 15-20 minutter og fjern evt. skum der kommer på toppen med en ske.
  • Saften er nu klar og kan hældes på flasker og på køl eller fryses ned hvis den skal bruges på et senere tidspunkt.
  • Var planen at lave Ribsgelé og der kun er brugt en smule vand i fremgangsmåden kan du følge opskriften videre herunder