Udskriv

Solbær / Ribs Marmelade Opskrift

Bærene kan plukkes med stilke på for nemhedens skyld - sørg for at skylle dem godt under den kolde hane for at få diverse urenheder og smådyr væk. Bladene pilles også fra hvis du har fået nogen af dem med
Ret Tilbehør
Keyword gelé, marmelade, ribs, solbær, syltetøj
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2 sylteglas
Kalorier 480

Ingredienser

  • ½ kg Solbær
  • ½ kg Ribs
  • 1 dl Vand
  • 150 gram Sukker
  • 1 tsk Vaniliesukker
  • 1 sjat Atamon eller Cognac

Sådan gør du

  • De rene bær med stilke hældes i en gryde og koges langsomt op sammen med vand. Lad den småkoge i ca. 15 minutter med låg på. Rør lidt rundt i det løbende og pres gerne bærene med en ske
  • Når bærene er kogt hældes den varme masse over igennem en si eller for renere resultat et fugtet bomuldsklæde - lad det stå i 30+ minutter indtil alt saften er løbet igennem. Rør gerne i det nu og da for at hjælpe det lidt på vej.
  • Hæld nu saften tilbage i en rengjort gryde og tilsæt sukker og vanilie. Varm saften op igen stille og roligt uden låg. Hold gerne lidt igen med sukkeret og smag til indtil du rammer den nuance mellem det søde og sure du selv ønsker. Det kan sagtens være du ønsker mere end 150g sukker i da vi vælger en lidt mere sur/frisk udgave her i huset.
  • Lad den sødet saft koge roligt i 30 minutter under jævnlig omrøring. Kommer der skum på toppen skal det fjernes med en ske
  • Skold egnet sylteglas med kogende vand og sving en sjat Atamon eller som vi gør her Cognac rundt i glasset og hæld ud.
  • Efter 30 minutter kogning er marmeladen reelt klar til at komme på glas. Hæld den op i glas mens den er varm og forsejl med låg. Derefter skal den ind på køl med det samme.

Noter

Efter en dags tid på køl kan du checke om din marmelade har den konsistens du ønsker. Er den for tynd/løbende kan du koge den op igen og i blande noget Pektin der kan købes i supermarkedet.
Normalt behøves det ikke på bær du selv har plukket da bærene har et naturligt indhold af pektin, men hvis du ikke har fået kogt nok vand væk, kan den have svært ved at sætte sig.

Nutrition

Calories: 480kcal