haengesofa i træ

Det kan af og til virke lidt overvældende med det store udvalg af ting til haven, som man finder i de større havecentre. Model på model af designede havemøbler fra kunstfærdige hængesofaer, havebænke og cafesæt til de lidt mere almindelige liggestole, havestole og borde og bænkesæt i alverdens farver af træ, sten, metal og plastik.

havemøbler - bord og stole i træ

Det kan måske endda virke unødigt, men haven er trods alt også næsten at betragte som en del af stuen i sommerhalvåret. Med terrassevarmere og tæpper starter sæsonen tidligt, hvor maden grilles ude, mens et glas rødvin nydes i det tiltagende tusmørke.
Selvom det kun er en mindre del af året, hvor havemøblerne er taget i brug, så har de stor betydning for brugen af haven. Det er besværligt at slæbe køkkenbordet ud ved siden af grillen, hvis man skal nyde den grillede aftensmad, og det skaber ikke den samhørighed med naturen, som findes ved at sidde og nyde haven på den gamle havebænk under det store træ.

Havemøbler afspejler behov og livsstil i lige så høj grad som alle andre møbler. Der er landlig idyl ved den hvide træbænk med de små udskæringer i ryggen, mens den autentiske hængesofa giver haven et præg af intimitet og nærvær. Den komfortable solseng eller liggestol vidner om mange timers stille fred opslugt i en god bog eller i det nyeste ugeblad, imens solen varmer kroppen.
Derimod kan det klassiske borde og bænkesæt vidne om en familiefrokost på græsplænen og dermed nogle livlige timer i familiens skød. Havemøbler danner ramme om brugen af haven og uden en bekvem adgang til haven, bliver det let et irritationsmoment at skulle opholde sig der i længere tid ad gangen, hvis havemøblerne er dårlige.

Det kan altså betale sig at investere i den gode havestol og havebord, som giver lidt flere muligheder og lidt bedre komfort. Så er der altid mulighed for at udvide med hynder i den nyeste modenuance eller i samme farve som årstidens blomster, og en elegant hyndeboks, så hynderne altid er lige ved hånden, når gæsterne kommer. Så er der mere plads til at koncentrere sig om at varte gæsten selv op. Mange dybe samtaler med gode venner knytter sig til de gamle havestole og hængesofaen, som har dannet en hyggelig ramme for fortrolighed. Havemøbler er individuelle og tilpasset den enkeltes livsstil, og derfor skal det nye havemøbel både passe til haven og indretningen, men i lige så høj grad til brugeren af haven, og til dennes hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.