Solopgang solnefgangSolopgang solnefgang

Et af mine seneste sideprojekter inden for webudvikling har været at lave en funktionel side til at checke solopgang / solnedgang samt måneopgang og månenedgangs tider – du kan finde værktøjet her: Soltider.dk og på engelsk her: Sunmoon.io (nedlagt)

Primært var den tænkt til vores brugere på Jægernes Magasin hvor disse sol og måne tider er relevante for at præcist vide hvornår deres jagt starter/stopper. Eks. er det også relevant at vide for vildsvinjagt hvornår der er fuldmåne, så det er naturligvis inkluderet i værktøjet. Der kan også trækkes 7 dags udsigter baseret udfra en given dato/placering du giver systemet.

Efter en kort periode live med Soltider.dk, er det blevet tydeligt at der er mange andre end Jægere som finder værktøjet brugbart – derfor jeg lige skriver om værktøjet her på siden også, da det primært er naturelskende folk der kigger forbi her og derfor er en chance nogen kan få gavn af det til fx. sejlads, fiskeri, udplante i fuldmåne 🙂 ol.

For at benytte værktøjet kan du vælge en adresse og dato hvor soltiden skal beregnes ud fra – du kan også vælge at blot klikke på Google kortet.
Er der en specifik funktionalitet du savner, kan du frit give en kommentar herunder og jeg vil se om det kan blive inkluderet.

Normalt bruges Soltider.dk blot via en webbrowser som Chrome og Firefox, men hvis du hellere vil benytte den som en Smartphone App (Kun Android pt.) – kan du finde download af Soltider.dk på Google Play.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

3 thoughts on “Soltider – Find solopgang og solnedgangs tider”
  1. mange tak for en god brugbar funktion.
    Hvis jeg skulle ønske en ændring, så var det en kalender udskrift, så jeg de næste 3-6 måneder kan se sol-opgang og nedgang.

    Med venlig hilsen
    Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.