Solopgang solnefgang
Hus på landet » Naturen » Soltider – Find solopgang og solnedgangs tider

Soltider – Find solopgang og solnedgangs tider

af Claus
3 kommentarer 1 minutters læsning

Et af mine seneste sideprojekter inden for webudvikling har været at lave en funktionel side til at checke solopgang / solnedgang samt måneopgang og månenedgangs tider – du kan finde værktøjet her: Soltider.dk og på engelsk her: Sunmoon.io (nedlagt)

Primært var den tænkt til vores brugere på Jægernes Magasin hvor disse sol og måne tider er relevante for at præcist vide hvornår deres jagt starter/stopper. Eks. er det også relevant at vide for vildsvinjagt hvornår der er fuldmåne, så det er naturligvis inkluderet i værktøjet. Der kan også trækkes 7 dags udsigter baseret udfra en given dato/placering du giver systemet.

Efter en kort periode live med Soltider.dk, er det blevet tydeligt at der er mange andre end Jægere som finder værktøjet brugbart – derfor jeg lige skriver om værktøjet her på siden også, da det primært er naturelskende folk der kigger forbi her og derfor er en chance nogen kan få gavn af det til fx. sejlads, fiskeri, udplante i fuldmåne 🙂 ol.

For at benytte værktøjet kan du vælge en adresse og dato hvor soltiden skal beregnes ud fra – du kan også vælge at blot klikke på Google kortet.
Er der en specifik funktionalitet du savner, kan du frit give en kommentar herunder og jeg vil se om det kan blive inkluderet.

Normalt bruges Soltider.dk blot via en webbrowser som Chrome og Firefox, men hvis du hellere vil benytte den som en Smartphone App (Kun Android pt.) – kan du finde download af Soltider.dk på Google Play.

Du vil også syntes om

3 kommentarer

Henrik Staun Poulsen 19. januar 2018 - 17:09

super, mange tak.

Svar
Henrik Staun Poulsen 19. januar 2018 - 16:12

mange tak for en god brugbar funktion.
Hvis jeg skulle ønske en ændring, så var det en kalender udskrift, så jeg de næste 3-6 måneder kan se sol-opgang og nedgang.

Med venlig hilsen
Henrik

Svar
Claus Heinrich 19. januar 2018 - 16:38

Tak for feedback, vil overveje ændringen til en fremtidig opdatering 🙂

Svar

Wow, læser du stadig med?
Giv dig selv til kende i form af en kommentar herunder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.