hasselnødder

hasselnødderJeg har 2 stornøddet hassel stående i haven. Sidste år var jeg for sent ude og alle nødderne lå fint på jorden med små huller i fra musene og andre dyr. Få dage forinden havde jeg ellers været derude og tænke “hmm, de er vist snart klar”. Så i år vil jeg være klar lidt mere på forkant med dem.

Har lige været ude og se til dem og de er begyndt at vise tegn på at vi er ved at være der.

En generel god måde mht. hasselnødder er at holde øje med de første nedfaldne nødder – de kan ofte have orm i sig, men det er også omkring denne tid (specielt september) at de sunde nødder kan være klar.
Det gælder om at snuppe sine nødder lige inden de selv falder ned og stadig hvor de ikke sidder for stramt oppe i hasen. Det er en balance, men nødderne smager absolut bedst hvis de tages på det rigtige tidspunkt. Ofte kan du se på spidsen af de enkelte nødder, når de er blevet en smule brune er det tegn til at de snart vil løsne sig.

På dagen du vælger, samler du alle de gode nødder og piller dem rene for haser og andet snavs og smådyr. Hæng dem op i en strømpe eller net i en uges tid et tørt og varmt sted. Prøv dig derefter frem ved at knække et par stykker og smag. Det er ca. en 7-10 dage de skal have på den måde.
Derefter kan de opbevares mørkt/køligt/tørt og kan derved holde sig længe.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

2 thoughts on “Snart tid til at høste hasselnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.