pistacie - fra nød til træ - dyrkning

Jeg købte sidste sæson 5 pistacie nødder og har nu fået taget mig sammen til at få dem sat til at spire.

Der er meget delte meningen om hvordan man skal få sin pistacie nød til at spire, mange anbefaler at holde den i en lukket plastikpose med lidt fugtig jord – opbevaret køligt i køleskab.

Andre mener at de faktisk skal have varme – lidt ala chili der helst vil have en lun jord for at spire.

Største problem med begge metoder er altid at undgå at nødden går i forrådnelse da der kan gå flere måneder før den spire – det gælder om at være forsigt med væsken og kun lige holde jorden fugtig (ikke våd). Den kolde udgave skal også have luft engang imellem og lige vendes rundt i jorden.

Da jeg ikke har kunne beslutte mig for en enkelt metode, har jeg delt mine frø op – 3 er røget ind i mit opvarmet minidrivhus sammen med chilierne, mens de 2 sidste er røget i køleskabet i en pose med lidt jord fra en Jiffy.

Så får vi at se hvad der virker bedst for mig 🙂 Jeg skal nok give en melding senere hen når der forhåbentligt bliver noget ud af de nødder.

Vil du selv give dig i kast med at gro dine egne Pistacie træer, kan du købe nødderne hos Bjarne’s frø og planter hvor jeg også købte mine.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

9 thoughts on “Pistacie – fra nød til træ – spiring og dyrkning”
 1. De skal bare i jorden, det med køleskab er ikke nødvendigt.

  Men husk der er han og hun planter og hvis i ikke har en af hver så får i ingen nødder.

 2. hej Morten hvordan lå de i køleskab i en pose eller en bøtte , jeg har prøvet engang før hvor de lige kom op af jorden og så døde den

 3. Det er meget simpelt, jeg købte frø og pakkede dem i våd køkkeneulle og lagde dem i køleskab, efter et par uger spirede de og så plantede jeg dem i så og priklejord. Det går fremad, men lige nu får de ikke lys nok i vindueskamen til at de kommer videre.

 4. Hej Anja
  Jeg havde i tidlig forår og købt pistacie nødder hos Bjarne, 7 stk og de kom op alle, en er visnet, en er givet væk og de sidste 5 står rigtig fint. Det gik meget nemt 🙂 jeg synes bestemt bare du ska prøve igen 🙂

  mvh vibeke

  1. Tak for meldingen – må jeg høre hvordan du præcist behandlede de pistacier du fik hjem? Så vil jeg følge din metode.

  1. Hej Anja,

   Desværre skete der ingen ting og endte med at blive muggent. Både dem i køleskab og dem jeg havde under lidt bundvarme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.