potte af avis

Selvom vi er kommet over det meste frøspirring her i foråret, vil jeg nu alligevel slå et slag for en interessant tilføjelse til haveværktøjet.

I stedet for at købe tørvepotter eller plastikpotter til at lave dine småplanter, kan du genbruge gamle aviser. Du kan i handlen finde et træinstrument der kaldes for en Pot Maker.

Princippet er enkelt: Brug en strimmel avis papir og rul det rundt om den ene del i Pot makeren. Fold bunden og tryk den ned i det andet stykke træ for at låse bunden af potten. Færdig.

Du har nu en god størrelse så-potte du senere kan plante direkte ud på sit voksested, uden at forstyrre rødderne. Avispapiret bliver blot nedbrudt i jorden.

Da det netop er over sæson, er priserne også faldet på disse. Jeg fandt min i Bilka havecenter til 99,- tidligere på ugen. Og så har du potter til resten af livet uden at skulle bruge en krone yderligere.

Fandt lige en video – er ikke samme mærke, men ellers er de helt ens

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

3 thoughts on “Miljøvenlige potter – lav spirepotter ud af avis”
  1. angående spirepotter lavet af avispapir,helt fint!Personligt gemmer jeg pappet fra køkken og toiletruller klipper dem i passende stykker,fyller priklejord i og voila ret billige ‘jiffy-potter. tak for en god hjemmeside!B.

    1. ah ja også ganske smart – går udfra at med tiden at det også bliver så “blødt” i pappet at rødderne uden videre kan komme igennem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.