Denne opskrift kan måske kaldes Solbær/Ribs gelé i stedet da jeg har valgt at lave den uden bær i – Jeg holder meget af smagen af ribs og solbær, men ynder ikke så meget at tygge på bærene.

Marmeladen er frisk og smager himmelsk – god på brød, i morgenmad eller f.eks. pandekager

Vores ribs og solbær var klar til at blive plukket her sidst i Juni og samme dag blev de forvandlet om til en dejlig marmelade / gelé.

Solbær / Ribs Marmelade Opskrift

Bærene kan plukkes med stilke på for nemhedens skyld - sørg for at skylle dem godt under den kolde hane for at få diverse urenheder og smådyr væk. Bladene pilles også fra hvis du har fået nogen af dem med
Udskriv
RetTilbehør
Keywordgelé, marmelade, ribs, solbær, syltetøj
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal2 sylteglas
Kalorier480kcal

Ingredienser

  • ½ kg Solbær
  • ½ kg Ribs
  • 1 dl Vand
  • 150 gram Sukker
  • 1 tsk Vaniliesukker
  • 1 sjat Atamon eller Cognac

Sådan gør du

  • De rene bær med stilke hældes i en gryde og koges langsomt op sammen med vand. Lad den småkoge i ca. 15 minutter med låg på. Rør lidt rundt i det løbende og pres gerne bærene med en ske
  • Når bærene er kogt hældes den varme masse over igennem en si eller for renere resultat et fugtet bomuldsklæde - lad det stå i 30+ minutter indtil alt saften er løbet igennem. Rør gerne i det nu og da for at hjælpe det lidt på vej.
  • Hæld nu saften tilbage i en rengjort gryde og tilsæt sukker og vanilie. Varm saften op igen stille og roligt uden låg. Hold gerne lidt igen med sukkeret og smag til indtil du rammer den nuance mellem det søde og sure du selv ønsker. Det kan sagtens være du ønsker mere end 150g sukker i da vi vælger en lidt mere sur/frisk udgave her i huset.
  • Lad den sødet saft koge roligt i 30 minutter under jævnlig omrøring. Kommer der skum på toppen skal det fjernes med en ske
  • Skold egnet sylteglas med kogende vand og sving en sjat Atamon eller som vi gør her Cognac rundt i glasset og hæld ud.
  • Efter 30 minutter kogning er marmeladen reelt klar til at komme på glas. Hæld den op i glas mens den er varm og forsejl med låg. Derefter skal den ind på køl med det samme.

Noter

Efter en dags tid på køl kan du checke om din marmelade har den konsistens du ønsker. Er den for tynd/løbende kan du koge den op igen og i blande noget Pektin der kan købes i supermarkedet.
Normalt behøves det ikke på bær du selv har plukket da bærene har et naturligt indhold af pektin, men hvis du ikke har fået kogt nok vand væk, kan den have svært ved at sætte sig.

Nutrition

Calories: 480kcal

 

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

One thought on “Hjemmelavet marmelade med Solbær og Ribs”
  1. Har netop lavet denne med lige dele solbær og ribs fra haven i sommerhuset Smager lækkert lækkert, Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.