havemøbler

Hver årstid sine gøremål og ligeledes har havemøbler også deres tid. Mens alle går og glæder sig til at vinterens mørke letter, kan man lige så stille gå og gøre sig klar til en lysere tid ved at gøre havemøblerne klar. Om det er den gamle havebænk, som skal lakeres eller den knirkende hængesofa, som skal smøres, så er det med til at skabe lidt liv i ventetiden, og det fremkalder en masse minder fra de foregående somre.

De solskinsfyldte dage i den komfortable liggestil og de lange, lyse nætter med gode venner og lange snakke rundt om havebordet, mens hynderne holder den begyndende kulde nedefra borte lidt endnu. Netop de mange gode stunder gør det til en af de sjovere opgaver at skulle klargøre havemøbler til den kommende sæson, og der er også nok at tage fat på. Alt fra havestole og hængesofaer til solseng og liggestol skal skrubbes og skures for alt det snavs, som har samlet sig i vinterens løb. En ordentlig rengøring fjerner den støvede overflade, men typisk skal møblerne have lidt mere. Den fine havebænk af træ kunne tåle at blive slebet og måske endda malet, metalbenene på det gamle cafebord skal pudses og de trofaste gamle plastikstole skal måske lige bleges en gang.

Plejning af havemøbler er en fælles interesse for de mange haveejere, og der ligger rigtig mange gode råd på internettet og i hobbymagasiner, men vær varsom især hvis det er træmøbler. Så kan det være en rigtig god idé at kontakte forhandleren, så de ikke skades unødigt, men kan holde mange år endnu. Med knofedt og tålmodighed begynder havemøblerne langsomt at skinne, og efterhånden som den svundne glans genfindes, kan man allerede ane en svag duft af grillkul og nyslået græs. Inden de trofaste havemøbler skal rigtig i brug i denne sæson, er det en god idé også at få dem lakeret eller på anden måde overfladebehandlet. På den måde undgås det, at den væltede flaske rødvin trænger ind og misfarver havestolen, og at spildte madrester nemt og hurtigt kan tørres af havebordet.

Med alle forberedelser vel overstået, så mangler bare sommeren og solskinnet, hvor havemøblerne bruges flittigt lige til det igen bliver lidt for køligt til at sidde udendørs i løbet af dagen. Så må havebænke og havestole igen vaskes ned efter de mange strabadser, og gøres klar til månederne dækket til eller inden døre. Hængekøen tages ned fra de store træer bagerst i haven ved den gamle havebænk, og hynderne samles i hyndeboksen, mens flere gode minder fra endnu en sæson bliver føjet til havemøblerne, så smilet bliver lidt større ved forårsklargøringen næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.