Har man områder i sin have hvor man vil gøre lidt ekstra for at holde katte ude, så kan mølplanten “Plectranthus caninus / Coleus Canina” måske være løsningen. I daglig tale kendes den som Kattens skræk eller Gå væk kat planten.

Vi vil gøre forsøget her på Hus På Landet med denne specielle plante og se om den faktisk virker for os og om det er en plante vi kan anbefale videre til andre.

Vi vil lave et område i haven hvor der vil blive udlagt sand i forbindelse med en lille træterrasse – og som mange ved er sand et yndet sted for katte at “gå på bakke”.

KØB BLOMSTERFRØ HER

Planen er at sætte 9 planter vi har bestilt fra Jespers Planteskole og vi vil kombinerer lidt med at smide vores gamle kaffegrums ud i hækken omkring området hvor der vil være sand.

Denne artikel vil blive opdateret løbende i takt med der er nyt over sommeren / efteråret og med en konklusion om Kattens Skræk planten.

Opdatering på Kattens Skræk – 6-6-2018

Vi har nu haft Kattens Skræk stående forskellige steder i noget tid siden vi fik dem i starten af maj. Vi har dem stående i potter så vi nemt kan flytte dem rundt forskellige steder.
Vi kan konstaterer at den ikke rigtig virker på vores ene kat, der ynder at ligge tæt på potterne og sole sig 🙂 Dog kan vi også konstaterer at de steder vi har dem stående, har der ikke været katte og besørge. Så effekt på nogen katte har de nok.

En finurlig ting vi har bemærket er at planten lugter ret stærkt og minder om lugten/duften af Cannabis.

Vi har stadig ikke set nogen tegn på blomster på planterne hos os.

Dem vi har stående i halvskygge virker til at gro bedst.

Billede af 2 af vores planter kan ses herunder.

Vi opdaterer igen senere når vi har haft planterne noget længere tid.

Opdatering på Kattens Skræk – 02-11-2018

Vi har nu haft planterne stående igennem sæsonen og må sige det er med en blandet følelse. Det virker ikke rigtig til at det har den store effekt på vores katte i hvert fald.

Kattene valser fint forbi planterne og virker ikke til at tage notits af dem overhovedet. Og vi har oplevet at den ene kat faktisk lagde sig til at sove op af en af potterne på en varm sommerdag.

Der er ingen tvivl om at planten har en karakteristisk lugt vi mennesker godt kan lugte, men som eneste katte-afskrækningsmiddel kan vi ikke rigtig anbefale det til andre. Der har vi langt bedre resultat med vores gamle kaffegrums vi strøer ud de steder vi ikke ønsker kattene.

Vi vil forsøge om vi kan overvintre planterne i vores drivhus vinteren over og hvis de klarer den så prøver vi igen næste år. Om ikke andet har planten en smuk blomst 🙂

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

2 thoughts on “Kattens skræk – Gå væk kat planten”
  1. Hejsa
    Hvor fik du frøene fra? Kan ikke finde dem (udsolgt det sted, som de har dem)….. har du evt. nogle frø liggende 😸?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.