Hvidløg - sættehvidløg

Hvidløg - sættehvidløgDanmark ligger lige i yderkanten af hvor man kan dyrke hvidløg i haven, dog findes der mange forskellige sorter og det gælder om at nappe de rigtige, for at få en få en god stor hvidløgshøst.

I år har jeg valgt at ty til sættehvidløg fra Hvidløg & Vin – en gård ved Køge hvor Peter Lei & Lotte Ravn Lei har specialiseret sig i opdyrkning af hvidløg og de har gjort det siden 1991. De har snart brugt mange år på at finde de rigtige sorter og forhold til at få super hvidløg under danske forhold.

Prisen er naturligvis også en anden, end hvis du blot bruger de hvidløg fra supermarkedet, men jeg er i den tro at det vil være givet godt ud i sidste ende. Glæder mig meget til at smage på resultatet.
De sælger 2 stk sættehvidløg + dyrkningsvejledning for 40,- kr pr pk, 5 pk for 160,- kr + porto. Udsending af hvidløg starter d. 29/8 – 2012 og kan bestilles via deres hjemmeside hvor du desuden kan læse meget mere om denne skønne grønsag.

Disse efterårssorter jeg har bestilt skal i jorden i oktober og benytter du drivhus kan de udplantes der i november. Gælder om at gøre det når det begynder at blive koldere. Og så kan du forvente at kunne høste dem igen i juni/juli året efter.

Jeg føler op med et indlæg evt. når jeg udplanter, men specielt omkring høst.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

One thought on “Dyrke Hvidløg – Sættehvidløg efterårssorter skal snart i jorden”
  1. tak for tippet, havde jo glemt alt om at fat i hvidløg i år: de ser rigtig spændende ud på hvidløg og vin: tror altså jeg skal have et par pakker derfra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.