Hvidløg - sættehvidløg
Hus på landet » Årstider » Efterår » Dyrke Hvidløg – Sættehvidløg efterårssorter skal snart i jorden

Dyrke Hvidløg – Sættehvidløg efterårssorter skal snart i jorden

af Claus
1 kommentar 1 minutters læsning

Hvidløg - sættehvidløgDanmark ligger lige i yderkanten af hvor man kan dyrke hvidløg i haven, dog findes der mange forskellige sorter og det gælder om at nappe de rigtige, for at få en få en god stor hvidløgshøst.

I år har jeg valgt at ty til sættehvidløg fra Hvidløg & Vin – en gård ved Køge hvor Peter Lei & Lotte Ravn Lei har specialiseret sig i opdyrkning af hvidløg og de har gjort det siden 1991. De har snart brugt mange år på at finde de rigtige sorter og forhold til at få super hvidløg under danske forhold.

Prisen er naturligvis også en anden, end hvis du blot bruger de hvidløg fra supermarkedet, men jeg er i den tro at det vil være givet godt ud i sidste ende. Glæder mig meget til at smage på resultatet.
De sælger 2 stk sættehvidløg + dyrkningsvejledning for 40,- kr pr pk, 5 pk for 160,- kr + porto. Udsending af hvidløg starter d. 29/8 – 2012 og kan bestilles via deres hjemmeside hvor du desuden kan læse meget mere om denne skønne grønsag.

Disse efterårssorter jeg har bestilt skal i jorden i oktober og benytter du drivhus kan de udplantes der i november. Gælder om at gøre det når det begynder at blive koldere. Og så kan du forvente at kunne høste dem igen i juni/juli året efter.

Jeg føler op med et indlæg evt. når jeg udplanter, men specielt omkring høst.

Du vil også syntes om

1 kommentar

Vibs 27. august 2012 - 21:29

tak for tippet, havde jo glemt alt om at fat i hvidløg i år: de ser rigtig spændende ud på hvidløg og vin: tror altså jeg skal have et par pakker derfra 🙂

Svar

Wow, læser du stadig med?
Giv dig selv til kende i form af en kommentar herunder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.