høne sussex

Har besluttet mig for at få et lille hold af høns til haven – bliver nok en 4 stykker uden en hane (i første omgang i hvert fald).

En høne er ikke bare en høne

Fandt hurtigt ud af at en høne ikke bare er en høne. Der findes så mange racer derude at det kan virke lidt forvirrende, plus de er avlet på kryds og tværs også. I den forbindelse. søger jeg lidt gode forslag til racer jeg kan overveje til mit brug.

  • Hønsene er med henblik på æg, så en race der ligger ca 150-200 æg om året vil være ideelt
  • Brune æg er at foretrække
  • Hønsens må godt være milde og ikke hakke hinanden for meget

Syntes en race som Sussex/Lys Sussex er det jeg forbinder med en oplagt type at prøve – så søger gerne forslag der ligger op af den race eller tips vedr. Sussex jeg skal være opmærksom på.

Og hvis der er nogen der har forslag til gode steder at købe dem – daggamle eller lidt ældre. Måske nok en god ide at have dem artsbestemt inden de hjemtages.

Byg dit eget hønsehus / hønsegård

Har du tiden og overskud til at bygge dit eget hønsehus, er der masser af gode råd og tips i bla. bøger. Du kan også finde en masse guides via nettet og eksempler fra andre. Samler lidt links herunder til steder der viser noget om at bygge sit eget hønsehus og hønsegård.

  • Dr.dk – Byg en hønsegård (DR har nu slettet rigtig brugbart indhold atter igen – dumt, koster ikke meget at holde data gemt).

Opdateret 2012.09.24:

Ok, har været i kontakt med Michael fra www.hønsegården.dk, der meget gerne vil hjælpe mig igang med mit første hold høns!
Han kigger ned forbi mig hvor vi sammen kan finde det optimale sted i haven og sikre jeg kommer ordentligt fra start. Tak Michael.
Kommer naturligvis et indlæg igen når hønsene er flyttet ind.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

2 thoughts on “Høns til haven – søger anbefalinger til racer og købssteder”
    1. Tak for forslag Mikkel. Jeg er startet ud med 3 stk Isa Brown der er en ren æglægger. De går og skraber rundt ude i haven lige nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.