Når man nu har en dejlig have er det helt naturligt at man også godt vil se og høre noget liv derude – fugle har for mig en positiv indvirken med deres skønne sang og jagt igennem luften.
Da jeg både har hund og kat der blæser rundt i haven og afskrækker de fleste fugle, har jeg valgt at opsætte lidt spisesteder til fuglene rundt omkring. Det gælder både foderbræt og fuglekasse (mejsekasser).

Foderbræt er rigtig nemt at lave – skal reelt bare bruge et bræt du kan hænge/opsætte ude i haven et sted og derefter strø fuglefrø ud på det. Chili frø kan også bruges – fuglene bliver ikke påvirket af det ”hotte” som vi gør. Der går ikke længe før de små fugle får færten af den nye mad og de vil hurtigt slå sig ned i nærheden af den mad. Ofte i små flokke der er sjove at følge.

Fuglekasse kan du fx lave til stær eller mejser der begge ynder sådan et sted – jeg fandt denne udførlige guide i hvordan du selv kan bygge dem, men præcise mål – Fugleværnsfonden – fuglekasse til enten mejsekasser eller stærekasser.

Husk at fugle generelt ikke har behov for fodring da de selv slår sig ned de steder der faktisk er naturlig føde – derfor er det meget vigtigt at du fortsætter hele vinteren med at fodre fuglene, hvis du først er startet.. Du forpligtiger dig, så husk lige dette inden du bare går i gang med at tilvende fugle i din have.

Nu er jeg selv en amatør mht. fugle, men har du gjort dig erfaringer så må du meget gerne dele dem herunder som en kommentar.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.