frøsamlerne

frøsamlerneEr du lidt en frø-nørd og godt vil være med til at indsamle, afprøve og udveksle frø og planter af gamle eller sjældne sorter, så kan foreningen Frøsamlerne være noget for dig.

Jeg har selv lige tilmeldt mig da det er en forening med ret sunde værdier jeg godt kan gå ind for. De arbejder for at bevare den genetiske og kulturelle arv indenfor havebrug og landbrug – der er lige nu omkring 400 sorter i frøbanken.

Sorterne bevares i genbank, men meningen er også at få dem udbredt til de danske haveejere der ønsker at dyrke de gamle sorter. Alt fra krydderurter, køkkenurter, landbrugsplanter, frugttræer, frugtbuske og blomster.

På deres hjemmeside har du adgang til et forum hvor du kan snakke med ligesindet om frø og avl – desuden kan du finde flere medlemmers haver der er åbne for besøg – det kan være en rigtig god ide hvis du mangler lidt inspiration til din egen have.

Hvis du melder dig ind, får du tilsendt forskellig materiale og lister med frø der er i banken.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.