Hus på landet » Årstider » Måneder » Marts » Forår i luften på landet

Forår i luften på landet

af Claus
0 kommentar 2 minutters læsning

Nu der er nogen dejlige solskins dage gælder det om at få det udnyttet i haven. Der er forskellige dejlige tegn på at foråret er her bla. erantis og vintergækker jeg har fanget med kameraet.

vintergæk i haven

erantis

sussie i erantis bed i haven

Da haven jeg overtog sidste sommer havde fået lov at stå i flere sæsoner uden pleje, har jeg måtte bruge denne tid på at få skåret ned på de mange vilde skud fra træer og buske – når først de har fået blade på bliver det dobbelt så svært. Så selvom tiden slet ikke er perfekt til en beskæring, har jeg gjort det alligevel for at give mig selv noget mere arbejdsplads i den kommende sommer.

afklippet grene i haven

Ofte benytter jeg min bålplads i haven til at brænde forskelligt afklip

bålplads i haven

Ved større bunker af afklippet grene, benytter jeg ofte min flismaskine, hvor jeg nemt kan få hakket alle grene op til flis jeg igen kan strø ud i mine bede som bunddække og fremtidig næring eller bruge det direkte i min kompost.
Det med at  bruge tid og energi på at smide alt sit afklip på en trailer og køre på genbrugen, den forstår jeg slet ikke. Folk smider guld ud og bruger en del kræfter på det – udnyt det i stedet.

flis fra afklippet grene

Tip til at få flere vintergækker næste år

Nu du ser dine flotte vintergækker ude i haven, kan du nemt med en spade forsigtigt grave dem op, dele løgene op i mindre klaser og plant dem hurtigt igen i haven, hvor du nu ønsker de skal være. På den måde vil du give bedre plads til spredning af nye løg år efter år.

Du vil også syntes om

Wow, læser du stadig med?
Giv dig selv til kende i form af en kommentar herunder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.