Nu der er nogen dejlige solskins dage gælder det om at få det udnyttet i haven. Der er forskellige dejlige tegn på at foråret er her bla. erantis og vintergækker jeg har fanget med kameraet.

vintergæk i haven

erantis

sussie i erantis bed i haven

Da haven jeg overtog sidste sommer havde fået lov at stå i flere sæsoner uden pleje, har jeg måtte bruge denne tid på at få skåret ned på de mange vilde skud fra træer og buske – når først de har fået blade på bliver det dobbelt så svært. Så selvom tiden slet ikke er perfekt til en beskæring, har jeg gjort det alligevel for at give mig selv noget mere arbejdsplads i den kommende sommer.

afklippet grene i haven

Ofte benytter jeg min bålplads i haven til at brænde forskelligt afklip

bålplads i haven

Ved større bunker af afklippet grene, benytter jeg ofte min flismaskine, hvor jeg nemt kan få hakket alle grene op til flis jeg igen kan strø ud i mine bede som bunddække og fremtidig næring eller bruge det direkte i min kompost.
Det med at  bruge tid og energi på at smide alt sit afklip på en trailer og køre på genbrugen, den forstår jeg slet ikke. Folk smider guld ud og bruger en del kræfter på det – udnyt det i stedet.

flis fra afklippet grene

Tip til at få flere vintergækker næste år

Nu du ser dine flotte vintergækker ude i haven, kan du nemt med en spade forsigtigt grave dem op, dele løgene op i mindre klaser og plant dem hurtigt igen i haven, hvor du nu ønsker de skal være. På den måde vil du give bedre plads til spredning af nye løg år efter år.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.