skovflåt tæge

Skovflåter er nok noget af det værste jeg ved når det kommer til krible krable kryb.

KØB FLÅT MIDDEL HER

Jeg havde den forestilling om at flåter ikke var aktive på dette tidspunkt (frost grader uden for) – efter en god lang tur ved kysten i går med hunden, har den fået sig en flåt i hovedbunden. Fandt den her for en 15 min siden og har lige fået den trukket ud.

Har tidligere læst mig til at de flåter som vi kender på os selv og kæledyrene er 2-3 årige flåter, men troede de “sov” her om vinteren og beskyttede sig mod kulden.

flåttangSom ejer af både hund og kat der render meget rundt udenfor, er det med flåter en dagligdags ting i sommer og efteråret – købte mig i foråret en helstøbt flåttang, eller faktisk 2 i hver sin størrelse til samlet pris 70,- i min lokale dyrehandel — helt sindssyg overpris for 2 stykker plastik, men de fungerer virkelig godt i forhold til de andre typer på markedet – jeg får tægen ud 1. gang, hver eneste gang.
Irriterer mig bare at firmaer skal tjene så meget på et stykke plastik der maks koster 10 øre at producerer. To much overhead!

Har du oplevelser med flåter eller et godt svar på hvorfor jeg møder en her i slutningen af januar hvor vi har tæt på døgnfrost – så smid en kommentar 🙂

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

7 thoughts on “Flåter om vinteren – Skovflåt – Krible krable”
 1. halløj
  en skovflåt/tæge der sidder fast på kroppen af enten kæledyret eller dig selv kan den “fryses ned” med pust fra en lightergas patron? dør kræet, når den nu pludselig er – mange grader og den således er nemmere at skrabe væk?

  1. Hej Michael,
   Nej det lyder ikke som en god ide i mine øre. Du risikerer at flåtens hoved ikke kommer ordentligt med ud. Udover frost skader på egen/dyrets hud.
   Jeg kan på det kraftigste anbefale en flåt tang (ligner et mini koben) der er fantastisk til at få de små kræ ud med sikkert og nemt. Altid perfekt resultat på både mennesker og dyr. Og dens design gør at du kan komme til overalt på kroppen.
   Ulempen ved det koben er prisen der er ALT for høj i forhold til det blot er et stykke støbt plastik, men jeg har på ingen måde fortrudt købet da det har gjort problemerne med at få flåterne af SÅ meget nemmere.

 2. Anbefalet af dyrlægen: Skal du rense neglelakken af, skal du blot smøre din hund i nakken med det middel de sælger. Medens du venter på at neglelakken koger af dine fingre, kan du så se på at hårene falder af nakken på din hund.
  I øvrigtkravler flåter bare længere ned og ind i græsstænglen når det er koldt.

 3. Mine to hunde får Bravecto købes hos dyrlægen. En tablet hver tredje mdr,vi går daglige ture på marken. De har ikke haft hverken flåter eller lopper efter opstart. De har fået det i et år nu. Den ene hund tabte pelsen efter div dryp i nakken midler. Så fremover får de kun Bravecto. 😉

 4. Dejlig hjemmeside!
  Er der nogen af jer der har en opskrift paa et naturligt anti flaat og loppe middel? ala din insektsaebe.

 5. Jeg er af samme mening som dig. Tæger/flåter er der om sommeren. MEN…….
  Vi har fundet 2 stk. på naboens hund inden for den sidste uge og igår aftes fandt jeg selv 1 stk. på min hund. Hvad sker der???????
  Jeg kunne også godt tænke mig en forklaring!

  1. Vi starter normalt med flåt behandlingen her i marts/april – den varme marts vi netop har haft har med garanti vækket en del af de flåter, der nu er på udkig efter frisk blod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.