chili sorter hold 1 2012

Så kom jeg endelig i gang med dette års chili projekt – senere end håbet pga. en masse arbejde, men det skal nok gå. Hvis du vil høste gode chili i år, er det en god ide at få frø i jorden inden april. (Jeg satser altid på midt februar hvor det er muligt).

Jeg vil over den næste periode sætte forskellige hold chili sorter i jorden – det er altid en god ide at starte med de stærkeste du har, da de ofte er længere tid om både at spire og blive modne.

KØB CHILI FRØ HER

Hvis du dyrke dine egne chili nemt, så læs min generelle chili dyrknings guide.

Chili sorter med i 1. hold

 • Aribibi Gusano (5.000 – 30.000 Scoville units)
 • Scotch Bonnet Gul (30.000+ Scoville units)
 • Bhut Jolokia Chocolate (30.000+ Scoville units)
 • Peruvian White Habanero (30.000+ Scoville units)
 • Habanero Mustard (30.000+ Scoville units)
 • Chocolate Cherry (1.000-5.000 Scoville units)
 • Rocoto Manzana (10.000 – 30.000+ Scoville units)
 • Flourescent Purple (5.000 – 30.000 Scoville units)
 • Stromboli (ukendt)

2 jiffy pr. chili sort – til ude og inde

Som forsøg i år laver jeg 2 identiske jiffy for hver sort – en jeg vil holde inde på en solrig plads i mine sydvendte vindueskarme og den anden skal ud på terrassen i krukke eller i jorden i haven på en solplads. De mildere sorter kan ofte sagtens klare sig på friland hvis de får rigeligt med sol og er lidt beskyttet mod vind og især kulde.

Minidrivhus tages i brug

minidrivhus chili dyrkning

Jeg vil starte min spiring i et minidrivhus med tilsluttet varme – mediet er de kendte og super seje Jiffy som jeg vil anbefale til enhver der vil så sine egne frø. De er nemme at opbevarer, virker fantastisk da du undgår at bruge din faste pottemuld til stueplanter der normalt allerede er gødet og så er der intet spild – de er meget nemme at få over i sin første potte, uden at du på nogen måde skader rødderne på den unge plante.

Jiffy skal blot overhældes med lidt vand og stilles i et fad hvor de kan få lov at opsuge vandet – de bliver ca 4. gange højere da jorden inden i udvider sig.

minidrivhus med jiffy briketter

I hver jiffy kan du placerer 1-3 frø lige under overfladen og sørg for at de er let dækket til med jord. Husk at markere hver eneste jiffy grundigt så du ved hvilke chili der er hvad i sidste ende.

minidrivhus chil frø sået

Minedrivhuset med frøpodet Jiffy’s kan nu stilles et sted uden direkte sollys og med jævn varme (optimalt 21-28 grader) – sørg for at jorden omkring frøene er fugtig.

minidrivhus chili med låg

Der vil nu gå fra ca. en uge og op til en mdr. før de alle burde være spiret. I takt med de spire og har fået deres kimblade, vil jeg rykke dem over i en solplads i vindueskarmen.

Vil du købe frø, minidrivhus, jiffy mv. online – så tag et kig på de chili forhandlere jeg anbefaler og selv bruger.

KØB CHILI FRØ HER

Når det bliver høsttid, vil jeg forvandle mange af mine chili og tomater til chilisaucer.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

6 thoughts on “Dyrk chili – såning af chili frø”
  1. Ja det er ikke helt tosset – de første er også spiret nu.
   Inden længe sætter jeg et nyt hold over af peberfrugter og mildere chili 🙂

 1. Vi vil også prøve med vores egne chili og peberfrugter i år – vi er i kolonihaven meget af sommeren. Kæresten har allerede startet vores første chili købt hos Bjarne frø. Efter din guide burde de spirre snart og så rykker vi dem ud i kolonihaven i et sydvendt vindue.
  Vi er lidt på udkig efter en måde at de planter kan selvvande mens vi ikke er derude – nogen forslag?

 2. wuhuu så kom jeg også igang. tak for inspirationen til at starte op igen. havde frø fra sidste sommer jeg pillede ud af nogen rigtige gode argentinske chili.
  jeg har desværre ikke jiffy som bruges her, men havde dog noget så-/prikkel jord uden gødning og minipotter. 5 stk i alt, lidt til mig selv og så kan jeg give et par planter væk 😀
  glæder mig til at følge med når de spirre

  kan jeg bruge almindelig gødning til stueplanter?

  1. Hej Susanne
   Spændende, du skal være velkommen til at sende billeder af dit chili grow.

   Mht. gødning ville jeg kigge efter “Chili Focus” der er specielt målrettet chili / peberfrugter – kan bruges igennem hele deres vækst.
   Se evt. linket i artiklen til chili forhandlere – der har de også gædning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.