drivhus med special glas

Lav en flisegang midt gennem drivhuset, så du nemt kan komme frem og tilbage. Hvis drivhuset er stort, kan flisegangen lægges til den ene side og have små sidegange til den anden side. På den måde får du flere bede. Er der plads, så kan det anbefales at tage en havestol med ind i drivhuset hvor du kan slappe af og nyde væksten løbende. Vær opmærksom på, at en del af jorden skal udskiftes hvert andet eller tredje år. Sygdomme kan nemlig blive i jorden og sprede sig. Den store overflade giver en meget stor fordampning og dermed meget fugt i drivhuset. Du kan overveje at lave nogle højbede i drivhuset.

Nogle foretrækker at dække bunden af drivhuset med sten. Det kan enten være solide betonsten eller finere fliser. Brændte mursten kan også anvendes og giver et flot farvespil på drivhusets gulv. Sandsten er meget smukke som bund, men ret bekostelige. Vælg under alle omstændigheder en så lys bund som muligt, da den absorberer mindre lys. Hvis du laver en kanal under flisegangen, har du et fint sted til opbevaring af grøntsager, blomsterknolde og planter. Du laver kanalen ved at bygge en sokkellignende mur, som skal bære fliserne. Højden afpasses efter sokkelens højde. Du vil også få brug for en lille arbejdsplads, hvor du kan så, prikle og potte. En flade på 60 cm i bredden og cirka 70 cm i højden passer til de fleste. Til de fleste drivhuse kan du købe speciallavede hylder, så du får plads til flere planter.

Vanding i drivhuset

At finde den rigtige måde at vande sine planter i drivhuset er en afgørende faktor for at sikre planters sundhed og vækst. Valget mellem at bruge opsamlet regnvand og vand fra hanen kan have betydelige konsekvenser for dine planter og miljøet.

Opsamlet regnvand er en fantastisk ressource for dit drivhus. Ikke alene er det en bæredygtig måde at vande dine planter på, men det har også nogle unikke fordele. Regnvand er naturligt blødt, fri for klor og indeholder ofte gavnlige næringsstoffer som nitrogen og fosfor. Dette kan hjælpe dine planter med at trives og vokse sundt.

På den anden side, selvom vand fra hanen er let tilgængeligt, kan det indeholde stoffer som klor og fluor, der kan være mindre fordelagtige for planters vækst og udvikling.

Hvis du overvejer at begynde at opsamle og bruge regnvand i dit drivhus, har vi et nyttigt værktøj til din rådighed. Vores automatiske regnvandsberegner kan hjælpe dig med at estimere dit vandforbrug og guide dig i valget af den rigtige regnvandsopsamler. Vi opfordrer dig til at overveje denne miljøvenlige løsning til vanding af dit drivhus.

Temperatur i drivhuset

Temperaturen i drivhuset skal ligge omkring 25 grader der er perfekt til f.eks. agurker og tomater. Om foråret og efteråret kan temperaturen gå lidt ned, ligesom den kan gå et par grader op midt på sommeren. Om natten bør temperaturen ligge omkring 15 grader i vækstsæsonen. Det er vigtigt, at du har en god ventilation i drivhuset, så sørg for at lufte ud så meget som muligt. Der findes både automatiske åbnere, som virker ved solenergi, og ventilatorer, som kan hjælpe med dette. Skygning er nødvendigt for at undgå varmeskader på planterne. Et træ ved drivhuset kan give skygge i de kritiske timer midt på dagen, og du kan eventuelt supplere med et grønt skyggenet, der slipper 60-70% lys igennem. Ofte rækker det at skygge mod syd.

Kunstlys

Kunstlys kan komme på tale ved stiklingformering og tilstrækning af planter i det tidlige forår. Lyset bevirker, at stiklingerne hurtigere udvikler rødder, og frøplanterne spirer og gror sikrere og hurtigere. Lyset skal anbringes 35-40 cm over stiklingerne eller planterne. Sæt en blank skærm op, så alt lys reflekteres ned på planterne. Ellers går det meste lys til spilde.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.