Jeg skrev tidligere om mit Projekt Drivhus hvor jeg fik udgravet, lagt fliser og opsat mit nye drivhus. Sæsonen har nu været igang og jeg må indrømme at jeg virkelig har nydt det drivhus ude i haven.

Der gik ikke længe før jeg kunne høste de første skoleagurker og var også noget overkill med 4 agurkeplanter (samt jeg lavede 4 nye, der dog aldrig blev udplantet). Det blev til hundrede af agurker og har brugt dem meget i madlavningen. Tzasiki, agurkesalat, sommersalat, almindelig salat og syltet hele.
Agurker er i hvert fald noget jeg igen skal have næste sæson, men holder mig nok bare til en enkelt plante.

Jeg havde også nogen mere specielle (tomatillos, ananaskirsebær (en lille og en stor)). Alle disse måtte jeg dog til sidst slå ned, da det virkelig var ramt af bladlus – lavede mange behandlinger både med insektsæbe, almindelig vand samt de fik kure med nyttedyr. Normalt giver jeg ikke lige op, men de var utrolig genstridige og svære at komme til da jeg havde dem plantet i mit faste bed. (Havde jeg haft dem i krukke/potte kunne jeg have flyttet dem og af drivhuset og behandlet dem bedre).

Bladlus er også meget glade for chili, men der er ingen tvivl om at de meget bedre kan lide Ananaskirsebær. Efter jeg fjernede de ramte planter, var der kun få bladlus tilbage på nogen af mine chili og dem kunne jeg nemmere behandle og slå utøjet ned med vand/sæbe. I kombination med at jeg har anlagt et bed med blomster der tiltrækker nyttedyr lige ved siden af drivhuset, har jeg siden der været helt fri for bladlus. Hurra!!

Regnvandet fra huset opsamler jeg i regnvandstønder og bruger i drivhuset – overvejer du selv en regnvandsbeholder har jeg udviklet et værktøj til at udregne hvor meget regnvand dit tag kan opsamle og foreslå en størrelse beholder der kan passe til dit brug.

Efter agurkerne, er tomaterne blevet modne og jeg har i en længere periode nu kunne hente friske modne tomater dagligt – Jeg bruger tomaterne straks, men de kan sagtens fryses hvis man vil.

Mine mange chili er også så småt ved at modne – jeg har allerede høstet en del og lavet om til chili saucer. Både rene chili saucer, men også i kombination med tomat.

Da jeg i mine højbede har gulerødder, bladselleri og løg, så har jeg alt det jeg skal bruge til at lave de bedste tomatsaucer. SLUT med at købe de færdige glas i supermarkedet.
Min plan er at samle de friske grønsager + tomat, chili ned i frostposer, der passer til en ret i hver pose. Så burde jeg have nok til meget eller måske hele vinteren og frem til næste sæson.

Jeg har også en vandmelon jeg tog med i sjov. Den har givet 2 vandmeloner, hvilket nok ikke er specielt imponerende. Der var mange der gik til undervejs og jeg fandt aldrig helt ud af hvorfor. Dog tror jeg ikke at jeg skal have vandmelon i drivhuset igen til næste år – jeg prøver dem i stedet ude i haven, for de tager virkelig meget plads i bredden.
Så vil jeg hellere have et par flere chili ind næste år 🙂

Jeg har desværre ikke været så god i løbet af sæsonen, mht. at få lagt billeder op af drivhuset, så har lige forsøgt at samle dem jeg havde og vil poste dem herunder.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

One thought on “Drivhus projekt 2012 – opfølgning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.