Det blev endelig en realitet og jeg har fået mig et dejligt hus på landet!! En drøm siden barnsben der endelig er realiseret.

Huset faldt jeg straks for efter at have kigget på rigtig mange rundt omkring – både leje og ejer.

Målet

Vidste 100% hvad jeg var ude efter – et sted på landet hvor der er fred og ro og mulighed for at opleve naturen helt tæt.
Huset måtte godt være i nogenlunde stand, dog var helt nyistandsat ikke et krav. Et at målene med huset var faktisk at komme lidt i sving og få lavet nogen af alle de handy opgaver der konstant er.

Husets stand umiddelbart

Alle de udvendige ting ved huset var faktisk ret pæne – et nypudset hus, med ny terrasse og indkørsel med nye sten. Taget kunne dog godt bruge en omgang og har nok ikke så lang tid endnu. Og så er træværket på den ene gavl lidt medtaget af vind og vejr.

Indvendigt er stueetagen rimelig på plads – i hvert fald godt nok til at flytte direkte ind i efter det fik en god gang maling.
1. salen var dog en lidt anden sag – her var det skrællet en del ned og der manglede en del afskærmning ved bla. trappen og skorstenen var utæt samt en del fugtpletter på loftet. Der var desuden ikke noget reelt gulv.
Soveværelset mindede mest af alt om en finsk sauna og gav lidt klaustrofobiske fornemmelser 🙂
En del af væggen ind til skunken manglede også  og der var direkte adgang til tegl fra rummet.

Istandsættelse af 1. salen i huset

Jeg måtte straks i gang med at få den 1. sal sat i stand – målet var at jeg skulle have mit kontor deroppe samt soveværelse. Derfor blev der opslået seng i stuen de første par måneder. Tiden gik med at få revet de gamle ting ned og repareret de ting der var med træværket og få opbygget en ny trappe (gelænder) og gipset væggene op både i soveværelset og i det store kontor.
Den grimme skorsten blev også fikset og pakket pænere ind. Vægge er efterfølgende fået filt og malet overalt.

Jeg besluttede mig for at få gulvtæppe på deroppe og gøre det lidt mere cosy, nu jeg kommer til at bruge en del tid med firmaet der. Efter den pålægning er de forskellige kontorelementer, computer mv sat op – soveværelset har også fået en seng.

So far, so good — nu skal der blot lidt kønt på væggene og gardiner op.

Fremtiden

Der er stadig en masse ting indvendigt som jeg godt vil have arbejdet med – fx. nyt køkken, nyt badeværelse, trukket usb, net, HDMI overalt.
Udenfor har jeg lidt tanke om at få lavet en Pizzaovn – gerne bygge noget selv fra bunden. Desuden skal der enten laves et shelter eller et hønsehus bagerst i haven, det har jeg ikke helt besluttet mig for endnu.

Ved godt der mangler billeder i dette indlæg – jeg har heldigvis taget en del i forløbet, men skal lige have den over på computeren her. Når det er sket, skal jeg nok uploade dem løbende.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

2 thoughts on “Dokumentation af livet på landet”
  1. At læse det at flytte på landet minder mig meget om de tanker vi gik med. Tankerne var dog ikke helt det samme, men et spørgsmål om at kombinere det at leve i København med et frirum og her fandt vi samme tilfredsstillelse som du beskriver i vores kolonihave. Lidt det samme, men alligevel forskelligt.

    Held og lykke med planerne.

  2. Virker rigtig spændende…..vi tænker også på at flytte fra kbh og ud på landet…vi følger bloggen her og glæder os til at se endnu mere..
    har du haft nogen specielle udfordringer ved at flytte ud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.