chili planter

Forberedelser til chili dyrkning

Det er snart tid til at komme i gang med de første forberedelser hvis du har drømme om at dyrke og høste gode chili / peberfrugter i løbet af sommeren og efteråret.
Du skal naturligvis først og fremmest bruge chili frø – enten har du nogen liggende fra tidligere og ellers vil jeg anbefale at du kigger forbi nogen af de frøhandlere der findes, både online og ude i gartnerier. Jeg vil i bunden af denne artikel give et par steder du kan købe chili frø online.

KØB CHILI FRØ HER

Chili frø sås i vindueskarmen

Jeg vil anbefale at så chili inde i slutningen af februar / starten af marts – det er vigtigt at holde både en god konstant varme samt lys. Det kan de fleste af os opnå i vores vindueskarm.
Som nybegynder kan du sagtens bare benytte små potter med frisk så-/prikkel jord (ikke gødet) og holde jorden fugtig og veldrænet.
Mere erfarne dyrkere, vil benytte mere specielle grobakker / jiffy med låg (mini drivhuse) for at sikre den stabile temperatur samt fugtighed.

chili dyrkekasse minidrivhus

Jeg sidder lige nu og beslutter at jeg vil lave en mere komplet guide i at dyrke chili, der kan hentes og printes uden alt for meget snik snak i. Den vil jeg linke til herfra lige så snart jeg har fået den udgivet. Den skal nok være klar inden vi får i gang med at så vores frø 🙂

Hvis du vil i gang med chili dyrkning lige nu, så få lavet disse forberedelser og følg guiden der snart vil være her på siden omkring dyrkning af chili fra frø til frugt.

Huskeliste i februar mht. chili dyrkning

 • Få skaffet frø (som udgangspunkt skal du så mindst 50% mere end du forventer af planter)
 • Forbered dyrkningsmedie (jiffy,minidrivhus eller blot små potter med jord)
 • Ryd en sydvendt vindueskarmen, rengør og gør plads
 • Hold øje med hjemmesiden her, for en specifik guide i at dyrke perfekte chili.

Køb chili frø og gromedier

Læs den samlet dyrk chili guide jeg har lavet.

KØB CHILI FRØ HER

Efter chili høst

Der vil jeg personligt anbefale at benytte nogen af dine lækre chili til at lave dine egne chili saucer – så kan du nyde chili smagen hele det kommende år og længere.

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

9 thoughts on “Chili dyrkning – sæsonen står for døren”
 1. Kære brugere af huspaalandet.

  Jeg er ved at caste dejlige mennesker til et inspirerende madprogram på TV2. Jeg tænker, at der i jeres netværk, kan være nogle skønne mennesker som kunne have lyst til at lege med?

  Jeg håber, at I har lyst til at dele nedenstående med de mennesker i omgiver jer med? I er velkomne til at ringe eller skrive til mig, hvis der er noget i er i tvivl om!

  Mange hilsner Helle Bøttiger

  Her er lidt inspiration fra redaktionen:

  Har du Danmarks lækreste køkkenhemmelighed?

  Vi søger ildsjæle, der synes det er dejligt at dyrke egne afgrøder, finde spændende ingredienser i naturen, opdrætte dyr og har en passion for at tilberede resultatet af deres anstrengelser.

  Er du bidt af at dyrke dine egne råvarer eller finde spændende ingredienser i naturen? Brænder du for at bruge dem, til at finde på helt særlige specialiteter?

  Så er det måske dig, der skal dele din passion med resten af Danmark? Det kan blive din køkkenhemmelighed, der bliver kåret til landets lækreste!

  Der er tale om et seriøst og inspirerende madprogram, der tager os rundt i landet for at møde dejlige mennesker, der brænder for at dyrke deres egne afgrøder og bruge dem i hjemmelavede specialiteter.

  Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har lyst til at lege med eller høre mere om projektet!

  Mange hilsener Helle Bøttiger, Nordisk Film TV

  helle.boettiger@nordiskflmtv.com

  26 39 69 29

 2. Hej!

  Lige en lille rettelse til dine links – Gartneri Toftegaard sælger kun planter – ikke frø 🙂

  mvh
  Anja

 3. Da chili med fordel kan overvintres kan man sagtens så senere, udnyt lys og varme i drivhuset og så medens det er varmest, det giver nok ikke frugter det første år men gode planter og man sparer kunstlys og -varme

  Mvh Tony

  1. Hej frønørden,
   spændende – det vil jeg prøve med nogen nye frø jeg modtog fra england for nogen dage siden. (Så senere på sæsonen).
   Har et par små chili planter jeg overvintrede fra sidste år – dog er begge af ukendt sort og faktisk ikke specielt spændende, men ja de kommer sig rigtig godt og blomstre godt lige nu, mens dem jeg såede først er begyndt at vise små blomster.

   Og meget spændende hjemmeside du har 🙂 Der er masser af info jeg skal have kigget på

  1. Hej Tøger,
   Nej det er absolut ikke for sent – mange er mine er heller ikke spiret endnu.. Det er blot høst tidspunktet der er rykket lidt i sidste ende.

   Jeg regner selv med at lave mit hold 2 af frø i næste uge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.