frø her senneps frø

Går lidt med tanken om at lave en form for byttebørs her på siden hvor man kan finde ligesindet haveejere og bytte frø, blomster, planter mv. indbyrdes – personligt kunne jeg da godt tænke mig at finde nogen andre derude der vil bytte lidt.

Frø er altid nemt da de intet fylder og nemt kan sendes som brev med posten (fx. i et kaffefilter der ryger i en kuvert) – og alle frøspirende planter vil være mulige at bytte på den måde og det er samtidig sjovt at høste sine egne frø og gro dem videre.

Generelt skal man dog altid sikre sig at man kun benytter rene og sikre sorter (ikke F1 ol.) der er specielle krydsninger hvor man ikke kan være sikker på de næste generationers kvalitet.

Så spørgsmålet er om der er andre derude i landet der vil være med til at bytte lidt grønt?

Har du planter i haven, nærområdet som andre kan få glæde af – kan du via Planter Online .dk, dele deres placering med gps/tekst/billede så andre kan tage forbi stedet og få en plante til haven 🙂

By Claus

Claus er en passioneret havemand, der deler sin viden og erfaringer om havearbejde, dyrepleje og livet på landet gennem sin blog om livet på landet. Han tilbringer det meste af sin fritid i sin frodige have, værkstedet og på gården sammen med sin familie, der tager sig af en dejlig flok dyr, herunder grise, heste, høns, hunde og katte. Følg med og få inspiration fra Claus' oplevelser og hans stræben efter harmoni mellem naturen og dyrene omkring ham.

21 thoughts on “Bytte frø og planter – vil du være med?”
 1. I er også velkomne til at bruge Del Jorden, som Landsforenigen Praktisk Økologi oprettede for to år siden. Her byttes også frø, deles jord, hestemøg osv. Alt til haven kan deles.

  https://deljorden.dk/

  Mange hilsener
  Karna Maj
  Havenyt.dk

 2. Har en nektarinplante, som fylder og giver for meget for os. Den bor i udestue og trænger til et nyt hjem. Er der nogen som savner sådan en, evnt i bytte med en Strelitzia, som jeg mangler. Bor på Langeland.

 3. Jeg vil meget gerne være med!
  Hvordan ser jeg hvilke frø der er tilgængelige og hvordan tilbyder jeg egne frø?

  MVH Thomas

 4. Jeg vil gerne være med.
  Kan man komme på en e-mailliste?
  Eller blive tilmeldt blog om dette?
  FaceBook gruppe, ikke noget for mig 🙂

 5. Jeg har nu oprettet 2 grupper på Facebook.

  Den ene hedder: Danish Seed Alliance
  Giver mulighed for “ikke danske borgere”,at finde gruppen og få frø af os og omvendt.

  Den anden hedder: Dansk Frø & Plantebytte Alliance
  Som alle nok har bidt mærke i, så indgår ordet alliance i begge tilfælde. Dette er ikke fordi der er nogle politiske holdninger bag, men blot for at vise, at vi har en form for sammenhold.

  Hvad synes I?

  Mathias Petersen
  Backyard gardener

 6. Nu er alle efterhånden på samtlige elektroniske medier i dagens Danmark, jeg har personligt selv overvejet at starte en frøbytte gruppe op på Facebook, da jeg ikke har kunnet finde en fra vores eget lille land.

  Selv deltager jeg i 2 andre som dog har størstedelen af deres fokus på de amerikanske stater,og som ikke rigtigt kommer videre fra deres lille lukkede verden.

  Jeg vil med glæde søsætte en gruppe for alle os danskere så vi kan få muligheden for at dele både frø, planter og almen viden.

  Nogen som har interesse i at sådan en gruppe sættes op? Og hvad skulle den hedde?

  Best interests.

  Mathias Petersen
  Backyard gardener

 7. Hej og tak for en super lækker side, med masser af inspiration og god viden. Jeg har ligeledes lejet med tanken om at bytte frø med andre “nørder” som jeg. Derfor er jeg naturligvis interesseret i at byde ind i jeres ordning. Nedenstående har jeg listet mine spidskompetencer;-)
  mvh
  Møller

  Chili
  Hvidløg
  Basilikum & andre urter
  Spiselige blomster

  1. Hej Lila,
   ja har faktisk været forbi dem alle og snuse til mig af viden, men tak for deling af de gode chilinørder. Er sikkert andre der godt kan bruge inspiration den vej.

  1. Lyder godt – Jeg har ikke rigtig erfaring med frøbytte, men vi kunne starte en lille æske med en følgeseddel på de frøtyper der kommer i.
   Og så noget med en regel om at man putter minimum lige så meget i som man tager, så æsken med tiden vokser i antal sorter og frø.

   Og jo flere vi kommer med i ordningen, jo flere spændende ting vil der komme i æsken med tiden.

   Dette er bare en ide og så skal vi finde en der gerne vil starte ordningen med at finde en æske og putte de første frø i.

   Jeg opretter nok et forum her på siden inden alt for lang tid, hvor det vil være nemmere at koordinerer dette.

 8. jeg vil meget gerne deltage i en bytteordning — jeg har tusindvis af frø liggende på alt muligt der er samlet og høstet igennem mange år. er på udkig efter gode tomat og peber sorter. sender du mig en mail?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.