potte af avis
Hus på landet » Haven » Haveredskaber » Miljøvenlige potter – lav spirepotter ud af avis

Miljøvenlige potter – lav spirepotter ud af avis

af Claus
3 kommentarer 1 minutters læsning

Selvom vi er kommet over det meste frøspirring her i foråret, vil jeg nu alligevel slå et slag for en interessant tilføjelse til haveværktøjet.

I stedet for at købe tørvepotter eller plastikpotter til at lave dine småplanter, kan du genbruge gamle aviser. Du kan i handlen finde et træinstrument der kaldes for en Pot Maker.

Princippet er enkelt: Brug en strimmel avis papir og rul det rundt om den ene del i Pot makeren. Fold bunden og tryk den ned i det andet stykke træ for at låse bunden af potten. Færdig.

Du har nu en god størrelse så-potte du senere kan plante direkte ud på sit voksested, uden at forstyrre rødderne. Avispapiret bliver blot nedbrudt i jorden.

Da det netop er over sæson, er priserne også faldet på disse. Jeg fandt min i Bilka havecenter til 99,- tidligere på ugen. Og så har du potter til resten af livet uden at skulle bruge en krone yderligere.

Fandt lige en video – er ikke samme mærke, men ellers er de helt ens

Du vil også syntes om

3 kommentarer

Urbangardening | La Cucina Nada 17. marts 2013 - 19:17

[…] avis, som du selv laver små mini-potter af, se eks vis her […]

Svar
bjarne lund 22. juni 2012 - 16:05

angående spirepotter lavet af avispapir,helt fint!Personligt gemmer jeg pappet fra køkken og toiletruller klipper dem i passende stykker,fyller priklejord i og voila ret billige ‘jiffy-potter. tak for en god hjemmeside!B.

Svar
Landhus 23. august 2012 - 12:15

ah ja også ganske smart – går udfra at med tiden at det også bliver så “blødt” i pappet at rødderne uden videre kan komme igennem

Svar

Wow, læser du stadig med?
Giv dig selv til kende i form af en kommentar herunder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.