Høns til haven – søger anbefalinger til racer og købssteder

Har besluttet mig for at få et lille hold af høns til haven – bliver nok en 4 stykker uden en hane (i første omgang i hvert fald).

En høne er ikke bare en høne

Fandt hurtigt ud af at en høne ikke bare er en høne. Der findes så mange racer derude at det kan virke lidt forvirrende, plus de er avlet på kryds og tværs også. I den forbindelse. søger jeg lidt gode forslag til racer jeg kan overveje til mit brug.

  • Hønsene er med henblik på æg, så en race der ligger ca 150-200 æg om året vil være ideelt
  • Brune æg er at foretrække
  • Hønsens må godt være milde og ikke hakke hinanden for meget

Syntes en race som Sussex/Lys Sussex er det jeg forbinder med en oplagt type at prøve – så søger gerne forslag der ligger op af den race eller tips vedr. Sussex jeg skal være opmærksom på.

Og hvis der er nogen der har forslag til gode steder at købe dem – daggamle eller lidt ældre. Måske nok en god ide at have dem artsbestemt inden de hjemtages.

Byg dit eget hønsehus / hønsegård

Har du tiden og overskud til at bygge dit eget hønsehus, er der masser af gode råd og tips i bla. bøger. Du kan også finde en masse guides via nettet og eksempler fra andre. Samler lidt links herunder til steder der viser noget om at bygge sit eget hønsehus og hønsegård.

Opdateret 2012.09.24:

Ok, har været i kontakt med Michael fra www.hønsegården.dk, der meget gerne vil hjælpe mig igang med mit første hold høns!
Han kigger ned forbi mig hvor vi sammen kan finde det optimale sted i haven og sikre jeg kommer ordentligt fra start. Tak Michael.
Kommer naturligvis et indlæg igen når hønsene er flyttet ind.

GD Star Rating
loading...
Høns til haven - søger anbefalinger til racer og købssteder, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Syntes du godt om mine skriblerier her, så del meget gerne indholdet via disse sociale knapper. Du er også velkommen til at smide en kommentar eller abonner på vores RSS feed.

2 meninger om “Høns til haven – søger anbefalinger til racer og købssteder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *